Social Icons

Tuesday, 20 November 2012

KAPSUL TUNJUK LANGIT | KAPSUL TUNJUK LANGITBuah tunjuk langit ini mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia merupakan satu anugerah dan keajaiban dari Allah SWT kepada kita.

“Tidakkah kamu melihat bahwasanya Allah menurunkan hujan dari langit lalu Kami hasilkan dengan hujan itu buah-buahan yang beraneka macam jenisnya" - QS Faathir:27

KANDUNGAN KHASIAT DALAM BUAH TUNJUK LANGIT:
VITAMIN A, DIETARY FIBER, POTASSIUM, VITAMIN E, CALSIUM, VITAMIN B6, MAGNESIUM, SODIUM, VITAMIN B, PROTEIN, VITAMIN B1, IRON,VITAMIN D, FOLIC ACID, CARBOHYDRATE.

Buah TUNJUK LANGIT telah mendapat perhatian di mata dunia sejak kebelakangan ini setelah banyak kajian bioteknologi yang dijalankan menemui pelbagai kebaikan yang boleh diperolehi daripada buah tersebut.


BAHAN AKTIF PENTING UNTUK KESIHATAN DALAM BIJI TUNJUK LANGIT
Tiga bahan aktif yang utama

 1. FLAVONOIDS seperti yang terdapat dalam Gingko biloba dan tongkat ali. Ia merangsang pembukaan pembuluh darah, membekalkan oksigen dan nutrisi keseluruh badan, agen anti –pengoksidaan.
 2. SAPONINS seperti yang terdapat ginseng Panax. Enzim yang bertindak seperti sabun /pelincir yang mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding salur darah.Ia menguatkan fungsi jantung dan sistem imuniti .

 3. BITTER ALKOLOID rasa pahit adalah kerana kandungannya yg tinggi, dapat merencatkan pertumbuhan virus dan bakteria. Ia membantu membina sel darah putih dan menguatkan imuniti badan. 
Pada tahun 1996 , satu pasukan biokimia Amerika terkenal mempunyai penemuan kejayaan besar dalam kajian mereka bahawa terdapat banyak Flavonoids dan Saponins di dalam SKY FRUIT. Di samping itu, BUAH SKY mengandungi pelbagai protein semulajadi , mineral, vitamin, enzim , karbohidrat , asid lemak dan lain-lain nutrien penting badan. Penyerapan yang mudah adalah faktor penting ke arah menggalakkan kesihatan yang baik. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, BUAH SKY itu telah diterima secara meluas oleh pakar-pakar perubatan dan doktor. Testimoni pengguna ' telah membawa kepada penerimaan global SKY FRUIT sebagai salah satu produk kesihatan yang terbaik di pasaran. SKY FRUIT adalah bukan sahaja tulen dalam alam semula jadi, ia juga merupakan produk yang sangat baik yang menggalakkan kesihatan asas secara keseluruhan. Tidak ada kesan sampingan - sakit walaupun dengan penggunaan jangka panjang.

Buah Tunjuk langit @ (Switenia Macrophylla) boleh diamalkan secara tradisional oleh lelaki dan perempuan pada semua peringkat umur untuk mengekalkan kesihatan badan dan juga untuk mengelakkan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan peredaran darah.

RAHSIA 1001 PENAWAR KAPSUL TUNJUK LANGIT UNTUK KESIHATAN SEMULAJADI :-

Kapsul Tunjuk Langit ini INSYAALLAH MEMBANTU BELBAGAI  PENYAKIT : 

- Melancar peredaran darah

- Kencing Manis
- Darah Tinggi
- Gout / sendi
- Kolestrol tinggi
- Migrain / sakit kepala
- Strok 
peringkat awal
Menguatkan perut, jantung, paru-paru, hati
Sembelit, masalah sistem penghadaman

- Menghidupkan kembali sel-sel 
- Senggugut / Haid Tak Lancar
- Masalah Ereksi / mati pucuk
- Kebas kaki/tangan
- Angin / sakit urat
- Kencing Kotor

CARA MAKAN : Permulaan 2 biji pagi, 1 biji malam ( 1-2 minggu pertama )
untuk Kencing Manis  :
Bacaan bawah 10 ( 2biji pagi, 1biji malam sehari ),

Bacaan atas 10 ( 2biji pagi, 2biji malam )

INFO DETAIL PRODUK KAMI :

010347867
 

* Fungsi Saponins

 1. Mempertingkatkan daya imuniti tubuh badan. 
 2. Merangsangkan perembesan insulin dari pankreas. 
 3. Meningkatkan fungsi pembinaan darah. 
 4. Menangani kekejangan otot di dalam saluran pernafasan. 
 5. Melancarkan sistem saluran pernafasan. 
 6. Meningkatkan daya penghasilan sperma lelaki. 
 7. Memperbaiki sistem peredaran darah. 
 8. Menyah toksid dalam badan (Detoksifikasi) 
 9. Mengelakkan kemabukan dan keracunan. 
 10. Mententeramkan fikiran dan otak. 
 11. Menghilangkan kelesuan minda. 
 12. Melambatkan proses penuaan. 
 13. Memperbaiki isomnia. 
 14. Menguatkan hati.

* Fungsi BITTER ALKOLOIDS 

Adalah unsur organik yang mempunyai sifat perubatan semulajadi. Biji Tunjuk Langit adalah pahit jika dimakan begitu saja. Rasa pahit adalah disebabkan oleh kandungan bitter alkoloids yang tinggi di mana ini membuatkan darah di dalam badan terasa pahit dan membantutkan pertumbuhan pelbagai jenis virus dan bakteria yang menjadi penyebab utama kepada pelbagai jenis penyakit. Ini akan membantu pembinaan secara matang sel-sel darah putih di dalam tubuh manusia untuk mengukuhkan sistem imunisasi tubuh badan bagi menghalang dari serangan organisma-organisma yang tidak baik.

* Fungsi FLAVONOIDS DAN BIOFLAVONOIDS.

 1. Mengurangkan paras gula dalam darah
 2. Menyeimbangkan kandungan gula dalam darah.
 3. Memperbaiki kelancaran peredaran darah.
 4. Menyingkirkan radikal bebas dalam tubuh badan.
 5. Memperbesarkan dan menguatkan keanjalan saluran darah.
 6. Mengurangkan kandungan kolesterol yang tidak baik LDL dalam darah.
 7. Bioflavonoid semulajadi ini mampu membesarkan saluran darah serta memperbaiki peredaran darah- Bertindak sebagai anti pengoksida.    
                                                                                                          PENGAKUAN PAKAR DUNIA TETANG KHASIAT BUAH TUNJUK LANGIT (Swietenia macrophylla)
  Buah Tunjuk Langit (Swietenia macrophylla.) juga dikenali sebagai Sky-fruit atau Buah Mahagony merupakan sejenis tumbuhan herba yang terdapat di Asia Tenggara.Swietenia macrophylla, Mahogani Daun Besar atau Mahogani Honduras adalah tumbuhan liar yang berasal dari jenis pokok Meliaceae (keluarga pokok Mahogani atau Mahoni). Pokok ini tumbuh di kawasan hutan hujan tropika yang bersuhu kering dan lembap terutamanya di Amerika Selatan, India Barat, Kepulauan Indonesia, Fiji, Honduras, Kepulauan Solomon dan juga Malaysia. Ia digelar Raja Swietenia atau Raja Mahogani oleh kerana mutu kayunya yang tinggi di pasaran dunia sejak beratus tahun yang lalu. pokok tunjuk langit ni berbuah setahun sekali sahaja.

  Buahnya mempunyai nilai perubatan yang tinggi, disahkan melalui kajian saintifik oleh ahli Biokimia Amerika, Dr Larry Brookes (1996). Kebelakangan ini ia telah digunakan oleh pakar perubatan dan doktor dalam bidang perubatan dan diiktiraf sebagai antara makanan kesihatan terbaik. Buah tunjuk langit secara semulajadi, mengandungi nutrien yang tinggi kerana akarnya mencecah 20 kaki ke dalam tanah, tidak mengandungi kesan sampingan walaupun diambil dalam tempoh masa yang lama.

  Pokok Tunjuk Langit mempunyai akar yang serumpun, berwarna merah dan memiliki rasa lemak. Ia mudah tumbuh di kawasan lembah yang lembab dan agak teduh. Kebiasannya herba ini boleh didapati berhampiran dengan kampung dan kebun kecil getah di bahagian utara Semenanjung. Pokok Tunjuk Langit digunakan sebagai ubat tradisi untuk membuat ubat periuk bagi wanita selepas bersalin. Manakala pucuknya dijadikan sayur dan kadang kala dimakan bersama sirih. Jauh daripada itu rizomnya pula digunakan untuk merawat batuk, penyakit siplis, caranya dimakan bersama sirih dan juga dijadikan tonik. Bagi batangnya yang tua pula boleh digunakan untuk menganyam tikar.

  Pada tahun 1996, sekumpulan pakar teknologi Bio-Kimia dari Amerika Syarikat telah berjaya menperolehi suatu penemuan yang penting tentang SKY FRUIT, iaitu ia mengandungi kandungan Flavonoids dan Saponins yang tinggi.

  Tumbuhan ini terkenal sebagai penawar sakit lemah syahwat iaitu dengan cara meminum air rebusan keseluruhan tanaman tersebut. Dalam pembuatan ubat-ubatan tradisional untuk penyakit batuk rejang, paku-pakis ini sangat penting kerana rizomnya apabila ditumbuk sampai halus serta dikunyah dengan buah pinang dan seterusnya dimakan dapat mengubat penyakit tersebut. Akarnya pula boleh digunakan untuk mengubati penyakit disentri iaitu dengan meminum air rebusan daripada akar tersebut yang telah ditumbuk halus.

TAHUKAH ANDA?


Malaysia merupakan NEGARA KEDUA TERTINGGI di Asia Tenggara dengan 3,825 kes kanser payudara yang dikesan dan 1,707 kematian yang disahkan pada tahun 2000.


STROK/ANGIN AHMAR
Setiap tahun, terdapat seramai 40,000 - 50,000 orang penduduk Malaysiadiserang strok (80% berbangsa Cina). Setiap hari, purata seramai 137 orang yang diserang penyakit tersebut.
KENCING MANIS
Kajian penyelidikan tahun 2000, menjangka bahawa pada tahun 2005, 25% daripada penduduk di Malaysia akan diserang penyakit kencing manis.

SAKIT JANTUNG
Sepanjang sepuluh tahun iaitu dari 1990 hingga 2000, mangsa penyakit jantung meningkat sebanyak 46%. Tahun 2000 sahaja, 103,512 mangsa penyakit jantung dan dari jumlah itu seramai 7,037 telah meninggal dunia akibat sakit jantung. menunjukkan bahawa purata seramai 287 orang diserang penyakit jantung pada setiap hari.
KANSER
Setiap tahun, 9 juta orang mengidap penyakit barah atau kanser ini. Seramai 5 juta dari jumlah itu telah meninggal dunia akibat jangkitan penyakit barah.
Di Malaysia, kira-kira 30,000 - 40,000 orang mengidap penyakit barah setiap tahun dan ini menunjukkan bahawa purata 109 orang dijangkiti penyakit barah setiap hari

KEBANYAKAN TUBUH BADAN RAKYAT 
MALAYSIA DICEMARI RACUN MAKHLUK PEROSAK YANG TINGGI
(Dipetik dari artikel akhbar tempatan bertarikh 24hb Ogos, 2002)
Dua juta rakyat Malaysia meninggal dunia akibat serangan penyakit asma.
Kebanyakan tubuh badan penduduk Malaysia tercemar denga kandungan pembasmi serangga yang tinggi.
Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO): Taraf kesihatan di Malaysiaamat membimbangkan di mana 23 tahun kemudian bilangan mangsa yang mengidap kencing manis akan mencecah 1.6 juta orang.
Mangsa penyakit jantung meningkat seratus peratus.


61% daripada penduduk Malaysia dilaporkan mengandungi tahap kolestrol yang tinggi dalam badan.


P/S: Mencuba itu lebih baik daripada gagal untuk mencuba.
P/P/S: Tak mencuba hari ini, bila lagi sakit boleh sembuh?
P/P/P/S: Kapsul Tunjuk Langit ini barangkali PENYELESAIAN MUKTAMAD untuk kesihatan anda. Insyaallah!
P/P/P/P/S: Kapsul Tunjuk Langit Dijamin Selamat! Cubalah Sekarang!

3 ulasan:

 1. BUAH MOHAGANY NIE MEMANG BAGUS DAHULU SEMASA SAYA MASIH BERTUGAS FORESTER DI PONTIAN, JOHOR DI DEPAN PEJABAT HUTAN SIMPANG 3 JLN BAKEK, PONTIAN KETIKA ITU ADA 3 POKOK MOHAGANY YANG SANGAT BESAR DAN BANYAK MENGELUARKAN BUAH SETIAP TAHUN...SAYA MASA TU ADA MENGIDAP SAKIT MAIGRINE (SAKIT KEPALA) YG TERAMAT SAKIT, SAYA HANYA MENGAMALKAN MAKAN BUAH MOHAGANY NIE SAHAJA UNTUK MENGUBATINYA ADALAH JELAS AMAT BERKESAN DAN MUJARAB, TAPI KINI SEMUA POKOK TERSEBUT SUDAH TIADA LAGI INI DISEBABKAN PEMBANGUNAN YG PESAT DI BANDAR PONTIAN, MAKA SEMUA POKOK TERSEBUT TELAH HABIS DITEBANG OLEH PIHAK PEMAJU KAWASAN MAJLIS PERBANDARAN PONTIAN...JADI SAYA BERCADANG UNTUK MENGAMBIL KAPSUL MOHAGANY ATAU KAPSUL TUNJUK LANGIT YANG DIKELUARKAN OLEH SYARIKAT INI.

  ReplyDelete
 2. Buah tunjuk langit sungguh bagus kerana cerita orang dulu-dulu menggunaknya untuk untuk demam dan gigitan. Lebih-lebih lagi sekarang di hasilkan dengan penuh inovasi,syabas dari http://tipsdiet.jomaffiliate.net

  ReplyDelete
 3. perempuan mengandung leh mkn herba tunjuk langit ke?

  ReplyDelete

 

Sample text


Sample Text

KAMI

010 3407867
En. Azmie
Email: kapsultunjuk@gmail.com